הרמת סינוס היא פעולה כירורגית מקדימה להשתלת שיניים, שבה יש צורך לספק תוספת לעצם הקיימת באזור האחורי של הלסת. כאשר העצם בלתי מספקת, נוצר באזור זה חלל אוויר בשם “הסינוס המקסילרי”. הרמת הסינוס למעשה תצופף אותו, כך שיהיה ניתן להחדיר עצם בכמות המתאימה ולספק תמיכה הולמת לשתל הדנטלי.
מרפאות DMC למצוינות דנטלית מזמינות אתכם לבדיקה מקדימה להערכת הצורך בהשתלה דנטלית וכמות העצם הקיימת לשם כך. הטיפול שלנו כולל תכנון מקיף וממצה לכל תהליך ההשתלה, שיכלול אצל חלק מהמטופלים גם טיפול מקדים להרמת סינוס ויבוצע באמצעות מכשור מתקדם ומקצועיות רפואית ללא פשרות.
אנו מזמינים אתכם להתרשם מהרמה המקצועית, הגישה האישית וחוויית השהות במרפאות האיכותיות שלנו, לשוחח עם רופאי השיניים ולקבל מידע מפורט בנוגע למהלך כל הטיפולים הנדרשים לכם. תוכלו לבצע אצלנו את כל טיפולי שיקום הפה, היישור וההשתלה, לרבות קבלת שירותי מעבדה פרטיים בתוך המרפאה עצמה וללא צורך בקבלת טיפולים נוספים במרפאות מומחים אחרות.
הרמת סינוס: למה ומדוע?
גופנו המתפתח בתקופת הילדות, מפתח בהדרגה גם את מערך הפה והלסת. אם תביטו על פיהם של תינוקות בני כמה חודשים, תבחינו בעצם קטנה שמהווה את המצע לשיניים שצומחות לאחר מכן. זוהי “העצם האלבולארית” שנוטלת תפקיד משמעותי יותר בהמשך החיים, כאשר היא נדרשת להחזיק את השיניים הקבועות.
אך מה קורה כאשר בנקודה מסוימת אנו מאבדים את שינינו (בשל תאונה, היגיינת שיניים לקויה, מחלה או תרופות למשל)? הגוף מזהה לבדו כי אין עוד צורך בעצם הלסת המקומית ולכן ממחזר אותה. עצם זו מתפרקת בגוף וחומריה משמשים כתאים לבניית עצמות אחרות, או כפסולת המשתחררת מהגוף בתהליך טבעי.
כאשר הפירוק כבר התרחש ובוצעה בכל זאת השתלה, הדבר יביא לזיהומים ודלקות חריפים ולכשלון ההשתלה בסופו של דבר. לכן יש לבצע תחילה השתלת עצם – פרוצדורה רפואית שבה מרימים מעט את רירית הסינוס ומחדירים עצם מלאכותית במקומו.
הרמת סינוס לא תבוצע לכל מטופל
ככל שהמטופלים מגיעים לרופא השיניים מוקדם יותר מרגע אובדן השיניים, כך ניתן יהיה לוודא שכתר עצם הלסת אצלם לא התפרק עדיין ולהתחיל בהשתלה. ככל שחולף זמן ממושך יותר מרגע אובדן השיניים, יהיה צורך לבצע הרמת סינוס ולבצע תחילה השתלת עצם בכמות המתאימה.
לאחר שהוחדרה העצם בתהליך הרפואי, מתחיל הגוף לבנות סביבה רקמות חדשות. השתלה מוצלחת מוגדרת כקבלת האובייקט המושתל כרכיב טבעי ולכן ככל שרקמות טבעיות יכסו את עצם שהושתלה, כך ניתן יהיה לבצע את השתלת השיניים החדשות על גבי העצם.
הרמת סינוס לצורך השתלת שיניים
החלק התחתון של הסינוס נמצא מעל לשיניים העליונות. אם קיים חוסר בשיניים באזור זה, יבוצע על ידי הכירורג חתך קטן להפרדת הרקמה הרירית סביב בסינוס וכך יהיה ניתן ליצור כיס שבו ימוקם שתל העצם. פעולה זו מבוצעת בהרדמה מקומית ועל ידי רופא מיומן בלבד.
לעצם החדשה שהושתלה ייקח מספר חודשים להתפתח ולהתכסות ברקמה בריאה ומשהדבר הצליח, ניתן יהיה לבצע את השתלת השיניים.
הרמת סינוס פתוחה
את הרמת הסינוס עצמה ניתן לבצע בשתי שיטות שונות: הרמה פתוחה והרמה סגורה.
בהרמת סינוס פתוחה, הרופא יבצע חתך בעצם הלסת כדי להגיע אל הסינוס המקסילרי. כעת הוא ירים את הרירית שעוטפת את חלל הסינוס באמצעות מכשור ייעודי ובתנועה עדינה מאוד, מבלי לקרוע אותה. לאחר מכן יוחדר פנימה תחליף עצם ובסיום המקום ייסגר כראוי וייתפר.
כעת יהיה צורך להמתין בין 6-8 חודשים עד לבנייתה של העצם החדשה המאפשרת שתלים. ברגע שהעצם תתעבה כראוי ותתאים ביציבותה לשתלים הדנטליים, יהיה ניתן לבצע את ההשתלה. אם בעת הרמת הסינוס עצמה יתברר שהעצם היא בעובי מספק, ניתן יהיה להחדיר את השתלים כבר באותו הטיפול וכך לחסוך את תקופת ההמתנה על ידי השתלת שיניים ביום אחד.
הרמת סינוס סגורה
בהרמת סינוס סגורה, הרופא יקדח מתוך חלל הפה עצמו קדח מזערי (5 מ”מ לכל היותר) דרך עצם הלסת. פעולה זו תבוצע אם קיים גבה עצם יציב ומספק לביצוע ההשתלה, המאפשר לדחוק ולהגביה כראוי את רירית הסינוס. דרך אותו חריר קטן תידחף רירית הסינוס כלפי מעלה ותוחדר העצם המלאכותית. גם הפעם אם מתאפשר הדבר, ניתן להחדיר באותו הטיפול גם את השתל הדנטלי עצמו.
כיום נהוג לבצע הרמת סינוס סגורה באמצעים בלתי פולשניים, כמו בלון סיליקון (אותו האמצעי שמשמש לצינתורי לב למשל) שמקטין משמעותית את האפשרות לסיבוכים ולתופעות לוואי. בנוסף, מבוצע שימוש במכשור ייעודי לכירורגיה זעירה-פולשנית שהוכח כמוצלח מאוד לפרוצדורות מהסוג הזה.
אחרי הטיפול
רופא השיניים ידאג לספק לכם הנחיות למנוחה, טיפול ומעקב לאחר הרמת הסינוס. בתקופה שאחרי מומלץ להימנע מכל הפעלת לחץ חזקה על הלסת העליונה שעלולה לגרום לתזוזה באזור ההשתלה או לפתיחת התפרים. הרופא גם ירשום טיפול תרופתי אנטי דלקתי ולהרגעת כאבים וסביר שתוזמנו אליו לביקורת כעבור 7-10 ימים מהניתוח.
חשוב לציין שהעצם המלאכותית שמושתלת בטיפולי הרמת סינוס היא למעשה גרגירי עצם כתושים ויידרש זמן עד לאיחוי והתקשחות שתתמזג כראוי עם הלסת המקורית. בחלק מהמקרים יבצע הרופא שימוש בפקטורי גדילה שיגבירו את קצב הצמיחה של העצם (העשרה של חומר העצם המלאכותית לפני החדרתה).
האם אפשר לבצע השתלת שיניים ביום אחד כולל הרמת סינוס?
כפי שקראתם, כאשר גבה הסינוס וכמות העצם אינם מספיקים לביצוע השתלה דנטלית, יהיה צורך לבצע השתלת עצם המתבצעת בהליך כירורגי שכולל הרמת סינוס. זהו תהליך שלם שבו יחלפו עוד מספר חודשים עד לביצוע ההשתלה עצמה, מה שגורם לרבים לתהות האם ומתי ניתן לבצע השתלת שיניים ביום אחד – כלומר שיקום פה ולסת מלא באותו הטיפול, ללא המתנה וטיפולים ממושכים.
בשיטה זו ניתן לעקוף את הסינוס הנמוך, דבר שמייתר למעשה את הרמת הסינוס. זוהי למעשה שיטת 4 All On הידועה, שבה משתמשים בארבעה שתלים: שניים קדמיים, חזקים וארוכים בחלק הקדמי של הלסת (אזור שבו לרוב אין חוסר בעצם) ושני שתלים אחוריים, חזקים, ארוכים ואלכסוניים בחלק האחורי של הלסת – שתלים שעוקפים את הסינוס ולכן פוטרים מהצורך להרים אותו.
שיטת 4 All On מבוצעת בהרדמה כללית וכוללת את עקירת השיניים הקיימות, ביצוע ההשתלה ולקיחת מידה לגשר זמני שמותקן בפה של המטופל בו במקום. הטיפול דורש יום עבודה ארוך וצוות מקצועי מגוון הכולל רופא מומחה, רופא מרדים, סייעת וטכנאים דנטליים. בסיום הטיפול, המטופל מתחדש בגשר זמני ואסתטי שאותו מחליפים כעבור חצי שנה בגשר קבוע.
אם נתוני הלסת מאפשרים זאת, ניתן להוסיף שתל עד שניים נוספים (All on 5/ All on 6).
בואו להתרשם מהמקום, הרופאים ואפשרויות הטיפול
אנחנו בדנטל מדיקל סנטר למצוינות דנטלית מזמינים אתכם לפגישת ייעוץ והתרשמות מאפשרויות הטיפול המתאימות למצבכם, הצוות המקצועי, תחומי המומחיות הרפואיים בתחום הדנטלי, השירות האישי וההשקעה בחוויית השהות במרפאה, שמהווים עבורנו נדבכים חשובים ובלתי מתפשרים ביצירת גישה אישית נינוחה ומכובדת.
בואו להיפגש עם צוות הרופאים המומחים, לקבל הערכה ראשונית לפני טיפול ולבנות תוכנית טיפולים שתשקם ותבריא את הפה והחיוך הקורן שלכם. המרפאות של DMC כוללות את כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת, לרבות שירותי מעבדה פנימיים בכל מרפאה החוסכים המתנה ופיצול של הטיפולים. צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה.
סינוס הוא חלל בתוך הלסת העליונה, המהווה חלק ממערכת האף והנשימה. לחלל זה דפנות עצם וקרבה אופיינית לרכס הלסת, מה שמונע את האפשרות להניח שתלים באזור זה כאשר הקרבה סמוכה מידי ואינה מאפשרת מקום. במקרה כזה יהיה צורך בהרמת סינוס.
הרמת רצפת הסינוס מתרחשת בדחיקה, כך שנוצר מרווח בין הרצפה במיקומה הקודם לזו החדשה, שבו ניתן להשתיל את השתלים בהצלחה.
קיימים שני סוגי ניתוחים: הרמת סינוס פתוחה, בה פותחים את חלל הסינוס ומרימים את הרצפה שלו כדי להקצות מקום לשתלים והרמת סינוס סגורה, אותה מבצעים במהלך טיפול ההשתלה תוך כדי דחיקה והשתלת עצם שתביא לגבה עצם מספק. בשתי השיטות, כעבור 6-9 חודשים של התאחות ניתן יהיה ליישם את השתלים.
רופא השיניים המטפל יעדכן אתכם בכל גורם סיכון אפשרי בהתאם לשיטת ההרמה שנבחרה והמצב הרפואי הנוכחי: זיהום, דחיית שתל העצם, קריעת ממברנת הסינוס וכיוצ”ב. יחד עם זאת, שיעור ההצלחות בניתוחים אלה גבוה ביותר ובטיפולו המסור של מומחה מיומן ומנוסה, לא צפוי כל סיבוך.